21-01-05

POLITICI TEGEN PLANNEN SOCIALE WONINGEN OP MILITAIR HOSPITAAL

 In het artikel, in de Gazet van Antwerpen, waar over onze optocht en happening voor inspraak werd bericht, stond ook te lezen dat gemeenteraadslid Marleen Van Ouytsel en districtsraadslid Christian Floru (beiden VLD) ronduit tegen de komst van sociale woningen op het militair hospitaal zijn.

In tegenstelling tot deze twee politici staat Verenig de Krachten wél positief tegenover de komst van sociale woningen. Naar ons gevoel proberen ze paniek te zaaien waar dat niet nodig is.

21:27 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

zijn we allen 1 ?! voorgaande reacties van deze politici zijn mens onwaardig tegen over Antwerpse jonge mensen.

Zelf ben ik bij geen enkele organisatie actief tenzij bij evangelische diensten om te overleven en zo aan voeding te geraken.

Als blanke belg vindt ik het dan ook verschrikkelijk hoe men mensen sociaal uitsluit bij ocmw's - stads diensten en zelfs recht op woning.

Zelf ben ik verplicht om 13 euro te betalen voor een onbewoonbaar pand dat waarschijnlijk nu terug verhuurd wordt.

Graag dien ik dan ook een bezwaarschrift in daar ik als belg samen met mijn huisdier moest vluchten van de criminaliteit die mijn voormalige huisbaas veroorzaakte (ook belg) .

Mijn kat en ik mochten maanden lang GEEN basis behoefte krijgen zonder dat ik echt geholpen werd zou ik nu voor deze grond provincie belasting dienen te betalen ......neen hoor.

Volgens mijn advocate en Frank Hosteaux van vzw rotophuisjesmelkers kan en moet er veel veranderen in het stad en voor zo iets betaal ik nooit.

Jammer dat mensen mé een kostuum en hoog aanzien zich minder dicht bij de burger voelen en omgedraaid.

Maar logisch als 30 jarige blanke belg was ik verzorgende/onthaalvader/begeleider/opvoeder/poetsman/monitor....en u ziet zelf dus hoe associaal hoog gewaarden in Antwerpen juist deze doelgroepen uitsluit.

Gelooft u mij niet ?! ;-) zeg me dan eens waarom er zo weinig mannen werken in die sectoren & waarom er zo vele gemotiveerde werk zoekenden geen werk vinden.

De dag dat er evenveel vrouwen als mannen overal werken ben ik een tevreden man.
Hopenlijk zal men betere systemen uitpluizen voor deze doelgroepen want na 7 jaar mé een werk kaart rond te lopen dat 60% rsz reduceert heb ik echt maar dan echt ook geen goed woord over vele zogenaamde sociale voorzieningen.

Ook sociale woningen en hoe deze communiceren reken ik hiermee; mochten ze wa meer plurealistischer zijn was er geen armoede ik ervaar dagenlijkse non-plurealistische uittingen van de gewone mens in de straat die werd gevormd door zijn maatschapij.

Raar dat goede woning geregeld al bebouwingen doet en dan pas aangeeft of gewoon niet uitvoerd zoals vele bouw project ontwikkelaars of huisbazen; of zijn de centen belangrijker dan de mensen?!

Raar is dat multi gediciplinairde teams van hoog geleerde psychologen,sociologen en dergelijke studies uitvoeren die de arbeids criteriums zo hoog maken dat aanwerving moeilijker wordt goed dat we het kapitalistisch systeem volgen :'( of weeral zen de cijfers belangrijker dan de mensen?!

Raar dat de media sector zich sociaal tracht te engageren maar niet alles van de politiekers mag verkondigen maar wel van gewone burgers deze moeten gecontroleerd en in het oog worden gehouden bij wet en daad maar politici niet .....?! weeral zijn de politieke propaganda cijfers en succes stemmen dan belangrijker dan de mensen?!

Na jaren tevergeefs zelfs vrijwillig te hebben gewerkt schrijf ik in eer en geweten " ja " cijfers zijn belangrijker geworden hetgeen ik betreur.

Corruptie en samenwerking met mensen die een serieus maand loon hebben is belangrijker dan de gewone burger of antwerpenaar.

Hoe meer de politiek blind is voor ongelijkheid en partijdigheid financieel des te meer onvrede je maakt bij jong volwassen belgen en nederlanders maar vooral ook Antwerpenaren.

Hoe meer je mensen uitsluit des te associaler stelt men zich op tegenover de politiek.

Het militair hospitaal is en blijft en hoort dus ook bij belgisch antwerps foklore ....dus een cultuur!

Gelieve beetje open te staan en te zorgen dat er volks tuintjes komen en ja eventueel sociale woningen maar... .

Zet er dan gene politieke directeur in of iemand mé kostuum aub wat dat evenaart " zeker" niet hetgeen dit hospitaal vroeger deed.

Verder weet ik nu al dat er vele politieke bierbuikjes lachen en denken ach kost te veel en zo dan heb ik nog 1 laatste boodschap.

Mensen vochten ooit voor uw politieke job vandaag deze oude strijders hebben niets zoals vele toekomstige belgen; wees wa sociaal bewuster en bouw daar is aan die militair hospitaal in plaats van rechten/plichten van mensen af te nemen.

Alvast bedankt voor het plaatsen van deze oprechte correspondentie,
met vriendelijke groeten,

Duncan

Gepost door: duncan | 22-06-05

Uitsluiting Mijnheer,

u lijkt mij goed bespraakt en als 30-jarige zou u zeker werk moeten vinden. Ik kan mij dan ook van de indruk niet ontdoen dat u zichzelf uitsluit.

Gepost door: christian Floru | 05-06-06

De commentaren zijn gesloten.