17-10-04

De stad koopt het Militair Hospitaal nooit aan.

Gepost op vraag van anoniem
 
De stad zal het militair hospitaal nooit aankopen, laat staan ontwikkelen !! Een projectontwikkelaar,  die voor antwerpen geen onbekende is, onderhandelt rechtstreeks met het ministerie van defensie. Deze ontwikkelaar zal het hospitaal in zijn huidige beschermde staat aankopen en ontwikkelen. De stad is hiervan op de hoogte en laat gebeuren. Waarom? Omdat ze dit dossier liever arm dan rijk is!
(gelieve mijn persoonlijke gegevens niet te publiceren)

22:42 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

reactie Naar aanleiding van het wegsturen van de buurtkinderen (waaronder mijn zoon) die een kamp hadden gebouwd op het MH, door iemand van het HISK ben ik met die man gaan praten. Hij leek mij zeer goed geinformeerd en legde me uit dat hij de opdracht had van een nieuwe kolonel van het leger, om alle onbevoegden te weren van het terrein. Volgens hem is de stad inderdaad niet meer van plan om het MH aan te kopen en zou de verkoopscompromis vervallen zijn. Alles is volgens hem terug in handen van het leger. Hij beweerde ook dat de sanering van de site en omgeving minstens een half miljard zou kosten en dat het nog zeker menige jaren zal duren voor er een aanvaardbaar saneringsniveau bereikt is. Ondertussen laat het leger de ruimten die gebruikt worden door het HISK verder verkrotten en weigeren ze om de lekkende daken te herstellen.
De vraag die in mij opkwam is er een voor VDK. Zou het niet opnieuw tijd zijn om als bewoner opnieuw te eisen dat we eerlijk geinformeerd worden over de sanering van onze buurt ? Wie wil er mee een aangetekend schrijven richten naar OVAM, het college, de militairen? om hierover meer te weten te komen? Zou zo'n stap niet meer klaarheid kunnen brengen in het hele dossier? Is VDK bereid om hierin mee te gaan of doe ik dit op eigen initiatief? Graag een reactie.
Groetjes, Reinhilde.

Gepost door: Reinhilde Stinders | 14-11-04

De commentaren zijn gesloten.