25-06-04

VESPA en EPMC

gepost op vraag van Rudy Rothy
 
Zoals geweten, zal de stad Antwerpen het Militair Hospitaal aankopen via Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten.
 
Op zich heb ik daar geen problemen mee.Waar ik wel problemen mee heb: het dossier Militair Hospitaal valt bij VESPA onder de verantwoordelijkheid van Yannic Dufraimont. Toevallig of niet is deze persoon ook nog steeds bestuurder bij EPMC, een vastgoedbedrijf (projectontwikkelaar). Eén van de weinige bedrijven dat trouwens in staat is een project van dergelijke omvang te ontwikkelen.
 
Deze situatie vind ik op z'n zachtst gezegd heel erg verontrustend !

17:55 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Militair Hospitaal eindelijk beschermd... of toch niet?

Op donderdag 17 juni heeft minister Paul van Grembergen het beschermingsbesluit getekend (het beschermingsbesluit werd wel geantidateerd op 11 juni). Zoals eerder gezegd werd voor het kazernegebouw of oostelijke vleugel geopteerd enkel de voorgevel te beschermen. De overige punten uit het oorspronkelijke beschermingsvoorstel werden ongewijzigd behouden.
 
 Het Stadsbestuur is hier helemaal niet tevreden mee. Uit een artikel in de Standaard blijkt dat Schepen Marc Van Peel wil pleiten bij de opvolger van Van Grembergen om de ministeriële beslissing te laten ongedaan maken. De oostelijke vleugel blijft (zelfs nu enkel de voorgevel beschermd wordt) een factor die het domein econimisch onaantrekkelijk maakt voor projectontwikkelaars, volgens Marc Van Peel.
 
Verenig de Krachten was aanvankelijk opgetogen toen bleek dat het besluit getekend was. Nu zou de stad eindelijk tot de aankoop van het domein kunnen overgaan. De verkoopsakte ligt overigens al maanden te wachten. Wanneer de stad echter de beslissing zou (kunnen) laten herroepen, betekent dit dat de ontwikkeling van het Militair Hospitaal weer ettelijke maanden zal opgeschoven worden
 
We begrijpen het standpunt van de stad dat de operatie geen negatieve financiële gevolgen mag hebben voor haar, maar anderzijds is elke dag dat het domein ontoegankelijk is en leeg blijft staan een verloren dag voor de buurt.

17:28 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |