25-06-04

Militair Hospitaal eindelijk beschermd... of toch niet?

Op donderdag 17 juni heeft minister Paul van Grembergen het beschermingsbesluit getekend (het beschermingsbesluit werd wel geantidateerd op 11 juni). Zoals eerder gezegd werd voor het kazernegebouw of oostelijke vleugel geopteerd enkel de voorgevel te beschermen. De overige punten uit het oorspronkelijke beschermingsvoorstel werden ongewijzigd behouden.
 
 Het Stadsbestuur is hier helemaal niet tevreden mee. Uit een artikel in de Standaard blijkt dat Schepen Marc Van Peel wil pleiten bij de opvolger van Van Grembergen om de ministeriële beslissing te laten ongedaan maken. De oostelijke vleugel blijft (zelfs nu enkel de voorgevel beschermd wordt) een factor die het domein econimisch onaantrekkelijk maakt voor projectontwikkelaars, volgens Marc Van Peel.
 
Verenig de Krachten was aanvankelijk opgetogen toen bleek dat het besluit getekend was. Nu zou de stad eindelijk tot de aankoop van het domein kunnen overgaan. De verkoopsakte ligt overigens al maanden te wachten. Wanneer de stad echter de beslissing zou (kunnen) laten herroepen, betekent dit dat de ontwikkeling van het Militair Hospitaal weer ettelijke maanden zal opgeschoven worden
 
We begrijpen het standpunt van de stad dat de operatie geen negatieve financiële gevolgen mag hebben voor haar, maar anderzijds is elke dag dat het domein ontoegankelijk is en leeg blijft staan een verloren dag voor de buurt.

17:28 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Leegstand is een verloren kans Leegstand is een verloren kans voor de buurt én een hypotheek op de kwaliteit; de panden staan al veel te lang leeg !Gepost door: Jo Vervoort | 25-06-04

Getalm door de stad Het is een goede zaak dat jullie op zijn minst wat vaart achter deze zaak wensen te zetten. Het is hemeltergend om te zien hoe wat men preekt (stad aantrekkelijk maken, jonge tweeverdieners met kinderen naar de stad lokken) niet strookt met wat men doet (een waardevol domein laten uitgroeien tot een stadskanker in een zone met bedroevend weinig open ruimte).
Dit dossier is ook een bewijs dat men inspraak predikt maar vooral geen bemoeienissen van de buurtbewoners duldt.

En zeggen dat met het Ryckaertplein de stad al geen schitterend palmares kan voorleggen...

Tekenend ook dat enkel de personeelsschepen in beeld komt en niet de schepenen die met openbare werken of ruimtelijke ordening belast zijn. Het Militair Hospitaal mensen is voor de Grote Markt enkel een financieel dossier!

Gepost door: Philip Hellemans | 25-06-04

De commentaren zijn gesloten.